Hozzávalók 4 személyre:
6db csicsóka kb 40 dkg
4 burgonya kb 30 dkg
30 dkg füstölt hal (hering, pisztráng)
1 tojás
3 dl mandula tejszín
6-8 olajos szardellafilé + 1 evőkanál az olajából
Őrölt bors
1/2 kiskanál szárított őrölt fokhagyma
1 teáskanál Provence-i fűszerkeverék
Ízlés szerint sajt a tetejére
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Hámozzuk meg a csicsókát és a burgonyákat, s vékonyan karikázzuk fel. Kockázzuk a füstölt halat. Tegyünk a hőálló tálunk aljára felváltva burgonya és csicsóka szeleteket, majd fedjük a halacska 1/3-val. Jöhet rá a következő réteg zöldség, majd újabb hal réteg, ismét zöldség, a maradék halkockák, s végül fedjük az egészet csicsóka és burgonyaszeletekkel. Mixeljük össze a szardellafiléket az olajjal, a mandula tejszínnel, a tojással, fűszerekkel. Öntsük rá az öntetünket a rakott csicsóka-krumplinkra, s ízlés szerint koronázzuk az egészet pár szelet sajttal. Süssük kb 1,5 órán keresztül. Melegen találjuk!
Egészség sorok:
Csicsóka: tápláló, jó a cukorbetegeknek is, székrekérdésre, gyomorhurutra
Burgonya: jó az emésztőrendszerre, lúgosító
Hering-pisztráng-szardella: omega 3 zsírsavakban gazdag, jó az ízületi gyulladásra, magas vérnyomásra
Mandula: energiadús, jó az immunrendszerre, emésztésre, szívre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire