2 cukkini
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
60gr reszelt juhsajt
1 evőkanál tönköly liszt
1 evőkanál Maïzena
1 marék bazsalikom levél
Tengeri só
Őrölt bors
Szőlőmagolaj
Mossuk meg a cukkiniket, vágjuk le a két végüket, majd reszeljük le őket. Nyomkodjuk ki az ujjaink között ami fölösleges vizet tartalmaznak, és tegyük egy salátástálba. Egy fakanál segítségével keverjük össze a többi hozzávalóval: jöhetnek a tojások, a préselt fokhagyma, a reszelt sajt, a liszt, a Maizena, az apró darabokra vágott bazsalikom levelek, sózzuk, borsozzuk. Forrósítsunk fel a sütéshez elegendő mennyiségű olajat, helyezzünk egy evőkanálnyit a tésztánkból, majd lapítsuk egy picit. Süssük aranybarnára a tócsnik mindkét oldalát, majd zsírfelszívó papírra szedjük ki. Langyosan tálaljuk a snidlinges mártogatósunkkal.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire