140 gr köles liszt
1 tasak sütőpor
2 tojás
100ml víz
100ml olaj
90gr reszelt parmezán
100 gr szárított paradicsom
60gr zöld és fekete kimagozott olivabogyó
2 marék friss bazsalikom levél
Fűszersó
Őrölt bors
Tegyük a lisztet és a sütőport egy nagyobb tálba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásokat, robotgép segítségével kevertessük, majd jöhet a víz, az olaj és a parmezán. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten 1 órán keresztül.
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
Morzsoljuk szét a bazsalikom leveleket, aprózzuk fel a szárított paradicsomot, az olivabogyót, majd adjuk hozzá a keverékünkhöz.
Ízesítsük 2 csipetnyi fűszersóval, borsozzuk.
Töltsük meg a formáinkat 3/4-ig, majd süssük 20-25 percen keresztül. Hidegen is melegen ajánljuk!
Egészség sorok:
Köles liszt: glutén mentes, jó a fáradtság ellen, az ideg- és emésztőrendszerre, a magas vérnyomásra
Parmezán: csontok egészségére, izomigénybevételre, immunrendszere van előnyös hatással
Paradicsom: antioxydáns, jó az emésztésre, a veseműködésre, az ízületekre, a bőrre
Olivabogyó: jó a szív- és érrendszerre, antioxidáns, jó a koleszterinszint kordában tartására, cukorbetegek is fogyaszthatjàk
Bazsalikom: jó az emésztésre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire