1 csokor répa
1 kis fej karfiol
2 cukkini
3 gerezd fokhagyma
100 ml Teriyaki szósz
Őrölt bors
Só
Szőlőmagolaj
1 marék jázminrizs
1 marék barnarizs
1 marék quinoa
1 marék vörös lencse
Pár salátalevél
A Teriyaki szószhoz
4 ev kanál mirin (japán rizs bor 1%)
4 ev kanál szója szósz
3 ev kanál sake
1 ev kanál agávé szirup
1 ev kanál szőlőmag olaj
Keverjük össze a mirint a szója szósszal, a sakéval és a sziruppal. Forraljuk fel az egyveleget, majd lassú tűzön főzzük még 5 percen keresztül. Hagyjuk kihűlni.
Enyhén sós vízben tegyük fel főni a rizseket, a quinoát, majd 3 perc elteltével a vörös lencsét. 12-15 perc alatt főzzük majdnem puhára, majd csöpögtessük le. Tegyük félre.
Hámozzuk meg a répákat, majd vágjuk fel nagyon vékony szeletekre, majd tegyünk ugyanígy a fohagymával. Mossuk meg a cukkiniket, vágjuk ketté hosszában, majd karikázzuk fel 4-5 mm vastagságúra. A karfiolt daraboljuk apró kockákra.
Tegyük a zöldségeinket egy enyhén kiolajozott wok edénybe, és erős tűzön süssük gyakran átrázva. 5 perc elteltével adjunk hozzá 1/2 dl Teriyaki szószt, majd addig süssük, míg ropogósan pirultak nem lesznek. Ezek után jöhet bele a rizs-quinoa-lencse keverékünk, majd újabb 1/2 dl Teriyaki szósz hozzáadásával, gyakran átrázva pirítsuk készre eme mennyei egyveleget. Jó étvágyat!
Tegyük a zöldségeinket egy enyhén kiolajozott wok edénybe, és erős tűzön süssük gyakran átrázva. 5 perc elteltével adjunk hozzá 1/2 dl Teriyaki szószt, majd addig süssük, míg ropogósan pirultak nem lesznek. Ezek után jöhet bele a rizs-quinoa-lencse keverékünk, majd újabb 1/2 dl Teriyaki szósz hozzáadásával, gyakran átrázva pirítsuk készre eme mennyei egyveleget. Jó étvágyat!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire