Hozzávalók 6 muffinhoz: 0% GLÜTÉN 0% LAKTÓZ
125 gr kölesliszt
50 gr mandulaliszt
1 tasak sütőpor
50 gr barna cukor
2 tojás
70 gr mazsola
50 gr mogyoró
2 kiskanál vaníliapor
1 kiskanál őrölt fahéj
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
Egy tálban keverjük össze a liszteket a sütőporral, a vaníliával és a fahéjjal.
Egy másik tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz. Ezek után jöhet bele a nagyobb darabokra tört mogyoró és a mazsola. Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót, majd töltsük meg 3/4-ig a muffinformánkat. Süssük 20-25 percen keresztül. Ideális reggelinek, uzsonnának, vagy akár tea mellé.
Egészség sorok:
Egészség sorok:
Kölesliszt: glüténmentes, jó a magas vérnyomásra, az idegrendszerre, fáradtságra
Mandula: gazdag rostokban, jó az ideg- és emésztőrendszerre, szív erősítő, jó az glikémiás indexe
Mogyoró: gazdag rostokban, energiadús, sejtregeneráló hatású, véd a szabadgyök képződés ellenMazsola: emésztés elősegítő, méregtelenítő, hashajtó , jó a szív- és érrendszerre, izomfáradtságra
Vanília: jó az emésztésre, depresszió ellen, hatásos a fáradtságra és az álmatlanságra.
Vanília: jó az emésztésre, depresszió ellen, hatásos a fáradtságra és az álmatlanságra.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire