Hozzávalók 6 személyre:
15 dkg rizsliszt
5 dkg mandulaliszt
4 tojás
1 citrom leve
1 dl dióolaj
1 dl dióolaj
1 tasak sütőpor
2 evőkanál öreg barnarum
1 kiskanál vaníliapor
1 csipetnyi só
Szirup:
1 evőkanál agávé szirup
1 citrom leve
Sütőforma 25 x 9 x 7 cm (szilikon)
Melegítsük elő a sütőt 180°C.
Válasszuk szét a tojásfehérjét a sárgájától, s a fehérjéket verjük kemény habbá egy csipetnyi sóval. Egy másik tálban keverjük össze a tojássárgájával a cukorral, s mixeljük, amíg fehéredni nem kezd. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját, a citromlevet, az olajat, a rumot és a vaníliát. Kanalanként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert liszteket. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot, és öntsük a tésztánkat a sütőformába. Süssük 45 percn keresztül, hurkapálcikával tegyünk szúrőpróbát. Hagyjuk kihűlni (Hmmm finom citrom illat terjeng mindenhol). Keverjük össze az agávé szirupot a citromlével, s egy ecset segítségével itassuk be a cake-ünket minden oldalról. Sütikupola alatt akar több napig is omlós marad, ideális reggeliként is.
Egészség sorok:
Rizsliszt: glüténmentes, jó a magas vérnyomásra, az idegrendszerre, fáradtság ellen
Mandula: energiadús csonthéjas gyümölcs, jó az emésztésre, szíverősítő
Citrom: jó az immunredszerre, bőrre, vérkeringésre, reumára.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire