Hozzávalók 4 személyre:
12 kisebb természetes lében eltett főtt szardínia
1 kis befőttesüveg főtt kukorica
20 levél bazsalikom
1 maréknyi dióbél
2 szelet teljes kiőrlésű fekete kenyér
Hozzávalók az öntethez/páchoz:
6 evőkanál olívaolaj
2-3 csipetnyi csípős paprika
Őrölt bors
1 (bio) zöldcitrom leve és a felének a reszelt héja
Zellersó/fűszersó
Kezdjük az öntettel:
Keverjük össze az olívaolajat a paprikával, reszeljük le a zöldcitrom héjának a felét, majd facsarjuk ki az egésznek a levét. Borsozzuk, sózzuk... Hagyjuk a halakat min. fél órán keresztül pácolódni ebben a pikáns öntetben.
Mossuk meg a bazsalikom leveleket, itassuk le róluk a felesleges nedvességet, majd csipedjünk őket apró darabokra egy nagyobb salátástálba. Törjük meg egy kicsit a dióbélt is. Hűtőben tároljuk, míg a szardíniák pácolodnak.
Tálalásra fel:
Vágjuk ketté a fekete kenyeret, helyezzünk rá egy szaggatót (lehetőleg szögleteset: akár szétvágott gyümölcslé doboz is megfelel a célnak). Csöpögtessük le a felesleges pácot a halacskákról, majd óvatosan keverjük össze a salátástálban levő többi hozzávalóval. Töltsük meg a formánkat a szardíniás bazsalikom salátával, díszítsük ízlésünk szerint. Tálaljuk a fennmaradt öntettel. Jó étvágyat!
Egészség sorok:
Bazsalikom: jó az emésztésre
Dió: jó omega 3-6-9 forrás
Szardínia: sovány hal, kiváló proteinforrás
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire