6dkg mandulaliszt
4 szaracén (hajdina) liszt
8 dkg kókuszvirág cukor
3 tojásfehérje
1 kiskanál vaníliapor
1/2 kiskanál keserű mandula kivonat
10 dkg félsós vaj
Melegítsük elő a sütőt 160 C°-ra. A vajat hőálló edényben olvasszuk fel a sütőben. Vegyítsük össze a mandula- és a szaracén lisztet, a cukrot, a vaníliát, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot. Keverjük bele végül az olvasztott vajat, és tetszőleges (lehetőleg vékony) szilikonformába öntve süssük kb 30 percig.
Egészség sorok:
Mandula: energiadús, jó az idegrendszerre, az emésztésre, gazdag kalciumban
Vanília: emésztés elősegítő, serkentő
Szaracén liszt: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/03/cannelles-lisztjei.html?m=1
Kókuszvirág cukor: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/02/edes-elet-avagy-milyen-cukrot.html
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire