2 szelet négyzet alakú kenyér (tönköly vagy magos)
2 vékony szelet főtt sonka
4 kanál friss kenhető kecskesajt
2 teáskanál pesto (vagy 15 bazsalikomlevél 1 evőkanál olívaolajjal összemixelve)
1 bébi cukkini
1 újhagyma
2 levél saláta
4 hüvely borsó
Egy csipetnyi paprika
Kis olívaolaj
Pár levél bazsalikom
Vágjuk le a kenyerek két ellentétes csücskét, s az egyikkel alakítsuk ki a halacska farokuszonyát. Helyezzük a kenyerünket a sonkára, s vágjuk körbe. Keverjük össze a kecskesajtot a pestóval, s kenjük a halacskánk 2/3-ra. Szeleteljük fel vékonyan a cukkinit, s fedjük a kenőnket. Díszítsük pár szem borsóval, szórjuk meg a farokuszonyát paprikával, fényezzük olívaolajjal. A salátát ollóval vágjuk fel vékonyan, alakítsuk ki vele a vízinövényeket. Karikázzuk fel az újhagymánkat, ezek lesznek a buborékok. A zöldje pedig lehet az "alga". A maradékokból készíthetünk pl vízicsigát... Jó étvágyat! Mindent a szemnek és az ízlelőbimbóknak;)
Egészség sorok:
Bazsalikom: idegrendszer élénkítő, segít az emésztési zavarok enyhítésében
Cukkini: enyhén hashajtó, só a vesékre és a hugyhólyagra
Borsó: segít a bélműködés helyreállításában
Újhagyma: élénkítő, vizelethajtó, hatékony a bélparaziták ellen
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire