4 bébi cukkini
4 répa
1 maréknyi cukorborsó
1 maréknyi zöldbab
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál rizsliszt
1 evőkanál őrölt pirospaprika
Fűszersó
Bors
Szűrt víz
Tisztítsuk meg a zöldségeket, fejtsük ki a babot és a borsót. Vágjuk fel vékony szeletekre a hagymát. Lassú tűzön melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a szitált lisztet és a hagymát. Folyamatos kevergetés mellett pirítsuk a lisztet aranybarnára, majd húzzuk le a tűzről. Keverjük bele a paprikát, s közvetlenül utána öntsük fel egy pohár vízzel. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a zöldségeket: a felkarikázott cukkinit, répát, borsót, babot és az egész fokhagyma gerezdeket. Öntsük fel annyi vízzel, hogy elfedje a hozzávalókat, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön főzzük puhára kb 20 perc alatt. Tálaljuk főtt burgonyával avagy tésztával!
A természetgyógyász hozzászól:
A kiegyensúlyozott étkezéshez fontos az elegendő protein bevitel: a zöldség ragunkat ezért ajánljuk nemes proteinnel ( azaz hús, hal, tojás ) kiegészítve
Egészség sorok:
Cukkini: enyhén hashajtó, vízhajtó
Répa: antioxidáns, jó a glikémiás indexe, jó az immunrendszerre
Borsó: energiadús, segít a bélfunkciók helyreállításában
Bab: jo hatással bír az emésztőrendszerre
Vöröshagyma: antibakteriális, vízhajtó Fokhagyma: antioxidáns, tisztító, antibakteriális
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire