4 avril 2013
Bazsalikomos-petrezselymes fokhagyma leves cukkini tallérokkal
1 nagy fej fokhagyma
2 csésze friss bazsalikom levél
1 csésze petrezselyemzöldje
1,5 l víz
1 joghurt
szerecsendió, só, rózsabors
A héjuktól megtisztított fokhagymagerezdeket főzzük 20 percig, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk bele ízlés szerint szerecsendiót. Pár percig hagyjuk a hozzávalókat összeérni, majd keverjük hozzá a joghurtot. Jöhet a turmixolás. Tálaláskor meglocsolhatjuk pár csepp olívaolajjal és egy csipetnyi tört rózsaborssal.
Cukkini tallérok
2 szép darab cukkini
rózsabors
olívaolaj
Vékony karikákra vágjuk a cukkinit, majd sütőpapírra helyezve alacsony fokozaton grillezük, míg barna foltok kezdenek rajtuk megjelenni. A sütőből kivéve borsozzuk, és csepegtessük meg olívaolajjal.
Tálalhatunk!
Egészség sorok
Fokhagyma: méregtelenítő, jó az emésztésre, antibakteriális, jó a bélparaziták ellen, koleszterin csökkentő hatású, előnyös az immunrendszerre
Bazsalikom: jó az emésztési zavarok enyhítésére, migrénre előnyös hatású
Petrezselyem: enyhén hashajtó, enyhíti a vese és húgyhólyag égést
Szerecsendió: jó az emésztésre és a gyomorproblémákból adódó kellemetlen szájszagra
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire