20 avril 2013
Frissítő leves retek levélből
Hozzávalók:
3 csokor friss retek levél
(Ízlés szerint) 3 szál friss koriander
2 gerezd fokhagyma
fél hagyma
1 ev.kanál Maizena
egy pohár joghurt
só, bors
1,5 L víz
Retek carpaccio szezámoskeksz ágyon
Hozzávalók a kekszhez:
3ev.kanál szezámmag
1 ev. kanál gesztenye liszt
2 ev. kanál kukorica liszt
Csipetnyi sütőpor
Só
Víz
Hozzávalók a carpacciohoz:
Egy csokor friss retek vagy 6-8 darab
Citromlé
Szezámolaj
Fekete szezámmag
Bors
Kezdjük a szezámoskeksszel: előmelegítjük a sütőt 200*C-ra. A szezámmagot a lisztekkel, sóval, sütőporral mixerben simára őröljük. Kanalanként adjuk hozzá a vizet, amíg össze nem áll tésztává. Szögletesre nyújtjuk (liszt elvileg nem kell hozzá, mert a szezámmag olajos hatást ad a tésztánknak), majd késsel téglalapokat vágunk belőle. Sütőpapíron 200*C-on a leves elkészítése alatt enyhén pirultra sütjük.
A leveshez a megtisztított retek leveleket vízben feltesszük főzni a hagymával és a fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, majd miután minden megpuhult, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a koriandert. Hagyjuk ázni pár percig, majd a tűzre visszatéve belekeverjük a joghurtban elkevert Maizenát, összeforraljuk, turmixoljuk, és el is készültünk!
A carpacciohoz az egész retkeket vékony szeletekre vágjuk, majd megcsöpögtetjük citrommal és a szezámolajjal. Miután a kekszek kihűltek, elfektetjük rajtuk a csillogó szeleteket. Borsozzuk, megszórjuk pár fekete szezámmaggal, és már tálalhatunk is!
Jó étvágyat!
Egészség sorok
Retek: jó az emésztésre, az ízületekre és a májra
Fokhagyma: méregtelenítõ antioxidáns, daganatmegelõzõ
Hagyma: jó az immun- és emésztõrendszerre, koleszterin csökkentõ
Koriander: emésztés elõsegítõ
Szezámmag: koleszterin csökkentõ antioxidáns
Gesztenye: jó a vérkeringésre
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire