26 avril 2013
Gojis-mogyorós kenyér avagy pisztáciás
250gr teljes kiőrlésű liszt
200ml langyos víz
1/2 csomag porélesztő
1 csipetnyi só, nádcukor
1 marék goji
1 marék mogyoró
Keverjük össze a lisztet az élesztővel, a cukorral, a sóval, a gojival és a mogyoróval, s adjuk hozzá kicsinyenként a vizet. Dagasszuk be a tésztánkat, majd lefedve kelesszük fél órán keresztül. Melegítsük elő a sütőt 250*C-ra.
Formázzuk meg a kenyerünknek, majd sütőpapírra téve 5 percen keresztül süssük magas hőfokon. Ezek után vizezzük meg a felszínét, hogy még ropogósabb legyen, és süssük további 25 percen keresztül 180*C-on. Akár 3 napig is eláll, utána pedig pirítósnak is tökéletes!
Egészség sorok
Mogyoró: előnyös hatással van a koleszterinre, véd a szabad gyökök kialakulása ellen, jó a bőrre, a hajra a körmökre és a nyálkahártyára
Goji: immunerősítő, vérnyomás, koleszterin és vércukorszint csökkentő, elősegíti a kalcium felszívódást, jó a májra
Pisztácia: antioxidáns, koleszterin csökkentő, jó a májra, az anyagcserére, a bőrre, energiadús
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire