Hozzávalók
15-20 nyuszihoz
1dl kókusztej
50g fehércsokoládé
1 csapott ev. kanál Maïzena
20+5 ev. kanál kókuszreszelék
2 ev. kanál ricotta krémsajt (helyettesíthetjük joghurttal, tejföllel vagy túróval, viszont az igényelt kókuszreszelék mennyisége is változni fog)
20 db pörkölt mogyoró
rózsaszín marcipán és pár szem fekete szezámmag (avagy csokoládédarab) a díszítéshez
Egy lábasban feltesszük melegedni a kókusztejet, majd hozzáadjuk a kockákra tördelt fehércsokit. Mikor felolvadt, belekeverjük a külön már felvert tojást, a Maïzenát, és sűrű krémet főzünk belőle. Amint forrni kezd, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Miután kissé megszilárdult, elkezdjük belekeverni a kókuszreszeléket. Képlékeny de nem ragadós masszát kell kapnunk. Mikor összeállt, fóliába csomagolva kis időre (15min) a hűtőbe tesszük. Ezután hívhatjuk a segítséget: gyermekek is könnyen elkészíthetik. A tésztából gombócot formálunk, belenyomunk a közepébe egy mogyoródarabot, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben úgy, hogy enyhén hengerformát vegyen fel. Ezek után jöhetnek a szezámszemek, egy pár marcipán fülecske, egy kis gombóc a farkincának… és már tálalhatunk is! Hűtőben tároljuk!
1dl kókusztej
50g fehércsokoládé
1 csapott ev. kanál Maïzena
20+5 ev. kanál kókuszreszelék
2 ev. kanál ricotta krémsajt (helyettesíthetjük joghurttal, tejföllel vagy túróval, viszont az igényelt kókuszreszelék mennyisége is változni fog)
20 db pörkölt mogyoró
rózsaszín marcipán és pár szem fekete szezámmag (avagy csokoládédarab) a díszítéshez
Egy lábasban feltesszük melegedni a kókusztejet, majd hozzáadjuk a kockákra tördelt fehércsokit. Mikor felolvadt, belekeverjük a külön már felvert tojást, a Maïzenát, és sűrű krémet főzünk belőle. Amint forrni kezd, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Miután kissé megszilárdult, elkezdjük belekeverni a kókuszreszeléket. Képlékeny de nem ragadós masszát kell kapnunk. Mikor összeállt, fóliába csomagolva kis időre (15min) a hűtőbe tesszük. Ezután hívhatjuk a segítséget: gyermekek is könnyen elkészíthetik. A tésztából gombócot formálunk, belenyomunk a közepébe egy mogyoródarabot, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben úgy, hogy enyhén hengerformát vegyen fel. Ezek után jöhetnek a szezámszemek, egy pár marcipán fülecske, egy kis gombóc a farkincának… és már tálalhatunk is! Hűtőben tároljuk!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire