6 avril 2013
Házi pesto
Hozzávalók
egy szép csokor friss bazsalikom
2/3 gerezd fokhagyma
2 púpozott evőkanál fenyőmag
100g parmezán sajt
7 evőkanál extraszűz hidegen sajtolt olívaolaj
Só, őrölt bors
A bazsalikom leveleket tegyük egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a fenyőmagot, és enyhén mixeljük össze. Ezek után jöhet bele a parmezán sajt, s ismét kis ideig kevertessük. Végül adjuk hozzá az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Rögtön fogyasztható, viszont légmentesen zárva, egy réteg olívaolajjal a tetején akár egy hétig is eláll a hűtőben. A pestot felhasználhatjuk tésztákhoz, zöldségekhez avagy vacsora előtti nassoláshoz apró pirítósokkal.
Egészség sorok:
bazsalikom: jó az emésztésre, nyugtató hatású
fenyőmag: előnyös hatás a szívre és az érrendszerre, könnyen emészthető
fokhagyma: antioxidáns, fontos a tumorok kialakulásának megelőzésében
parmezán sajt: jó a csontokra, az immunrendszerre, ajánlott mozgás/izomigénybevétel esetén
extraszűz olívaolaj: fontos a koleszterin, a cukorbetegség és a kóros elhízás elleni harcban
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire