6 tojás
1 kisebb avokádó
1 teáskanál wasabi
1 evőkanál szezámolaj
1 lilahagyma/échalot
2 evőkanál ecetes gyömbérlé (ízlés szerint)
Só, bors Pár szem fekete szezámmag A tojásokat sós vízben a forrástól számítva 9perc alatt keményre főzzük, majd hideg vízbe téve hagyjuk kihűlni. Törjük meg a héjukat, majd ismét hagyjuk őket pár percig ázni. Miután megszabadítottuk a tojásokat a héjuktól, félbevágjuk, és óvatosan ( kiskanál segítségével) kivesszük mindegyik sárgáját. Egy mélytányérban összekeverjük a hozzávalókat: villával szétnyomjuk az avokádót és a tojássargáját, hozzáadjuk a wasabit, a szezámolajat, az apró darabokra vágott hagymát, a gyömbérlét, jöhet a só, bors és tölthetjük a tojásfehérjéket. Használhatunk kiskanalat vagy habzsákot. Tálaláskor megszórjuk a kis tojáshajónak fekete szezámmaggal. Jó étvágyat!
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire