Hozzávalók 6 személyre:
15 dkg 70%-os kakaótartalmú csokoládé
15 dkg fél-sós vaj (vagy natúr fél kiskanálnyi sóval)
4 tojás
5 dkg kókuszvirág cukor
9 dkg mandulaliszt
1 kiskanál vaníliapor
A bevonathoz:
12,5 dkg 70%-os csokoládé
1,6 dl mandula tejszín
1 evőkanál agávé szirup
A csokireszelékhez:
8 dkg 70%-os kakaótartalmú csokoládé
A díszítéshez gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, majd simítsuk el egy tepsiben. Hagyjuk állni hűvös helyen, ne tegyük a hűtőbe. Miután megkötött, evőkanál véggel vagy kiskanállal véssünk belőle vékony spirálokat.
Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Vajazzuk ki egy kör alakú tortaformát. Egy nagyobb edényben olvasszuk össze a csokoládét a vajjal, majd hagyjuk hűlni. Ezalatt keverjük ki a tojásokat a cukorral és a mandulaliszttel, majd adjuk hozzá a vajas csokoládéhoz. Vegyítsük össze alaposan. Öntsük bele a tésztánkat a sütőformába, és süssük 30 percen keresztül.
Ezalatt készítsük el a bevonatot: egy kés segítségével törjük a csokoládét apró darabokra, tegyük egy edénybe, majd öntsük rá a külön edényben felforralt agávécukros tejszínt. Fedjük le 30 másodpercig, majd keverjük addig, míg sima csokoládébevonatot nem kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe. 5 percenként keverjük át, hogy megőrizze krémes jellegét.
Amint megsült a tortánk, hagyjuk kihűlni, majd kenjük meg a csokoládé krémmel, s díszítsük ízlés szerint csokireszelékkel.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire