25 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
60 ml olívaolaj
1 tojás
4 evőkanál víz
60 ml olívaolaj
1 tojás
4 evőkanál víz
3 csipetnyi fűszersó
A töltelékhez:
1 csokor zöld spárga
6 tojás
Fűszersó
Őrölt bors
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
Kezdjük a pite tésztájával.
Egy tálban dolgozzuk el az ujjainkkal a lisztet az olivaolajjal, amíg szemcsés állagot nem kapunk. Verjük fel a tojást egy evőkanál vízzel. Alakítsunk ki egy bemélyedést az olajas liszt közepén, öntsük bele a tojást, sózzuk, s kezdjük el dolgozni. Kicsinyenként adagoljuk hozzá a maradék vizet, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Tegyük fél órára a hűtőbe.
Ezalatt tisztítsuk meg a spárgákat, főzzük gőz fölött 15 percen keresztül.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy külön tálban verjük fel a tojásokat a sóval, a borssal, a szerecsendióval. Amint a spárgák megfőttek, daraboljuk fel a szárukat, s adjuk hozzá a tojásokhoz. A fejüket hagyjuk meg díszítésnek a tetejére.
Sodorjuk ki a tésztánkat egy sütőpapíron, tegyük a piteformánka, villával helyenként szúrkodjuk meg, majd öntsük bele a spárgás tojásos tölteléket. Napocska formában díszítsük a spárga fejekkel. Süssük 45-50 percig. Hidegen és melegen is ajánljuk!
Egészség sorok:
Spárga: hashajtó, emésztés elősegítő, rostokban gazdag antibakteriális zöldség
Tojás: természetes proteinforrás, gazdag A és B vitaminban
Spárga: hashajtó, emésztés elősegítő, rostokban gazdag antibakteriális zöldség
Tojás: természetes proteinforrás, gazdag A és B vitaminban
Szerecsendió: jó hatással van az emésztőrendszerre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire