250gr mini cukkini
1 tojás
1 dl tejszín
2 ev kanál Maizena
150gr őrölt dió
Tengeri só
Őrölt bors
Provence-i fűszerkeverék
1,5 dl szőlőmag olaj
Az öntethez:
1 juhtejből készült joghurt
Az öntethez:
1 juhtejből készült joghurt
3 pici savanyú uborka
1 teáskanál mustár
1 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál agávé szirup
Tengeri só
1 teáskanál agávé szirup
Tengeri só
Őrölt bors
Készítsük el az öntetünket: egy vágómixerben kevertessük össze az összes hozzávalót, tálalásig tartsuk hidegen.
Mossuk meg a cukkiniket, majd a miniket vágjuk hosszában ketté, a sárgákat pedig kb 5mm-es darabokra. Csepegtessük, majd tegyük őket félre.
Készítsük el az öntetünket: egy vágómixerben kevertessük össze az összes hozzávalót, tálalásig tartsuk hidegen.
Mossuk meg a cukkiniket, majd a miniket vágjuk hosszában ketté, a sárgákat pedig kb 5mm-es darabokra. Csepegtessük, majd tegyük őket félre.
Készítsük el a bundát: keverjük össze az őrölt diót a Maizenával, a tojással, a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, Provence-i fűszerkeverékkel ízesítsük.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd a süssük benne aranybarnára a bundában megforgatott cukkiniket. Rögtön tálaljuk az öntetünk kíséretében.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire