250gr Ricotta
1 kisebb fej (échalot) hagyma
1 ev kanál őrölt magyar paprika
1 ev kanál olívaolaj
1 t kanál balzsamecet
1 csipetnyi kömény
3-4 szál snidling a tálaláshoz
Tengeri só
Bors
Előmelegítjük a sütőt 200*C-ra. Karikázzuk fel a hagymát, majd sütőpapírra téve süssük, amíg a szeletek pirulni nem kezdenek. Egy tálban keverjük össze a ricottát a paprikával, az olívaolajjal, a balzsamecettel, a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sült hagymakarikákat. Mixeljük össze rövid ideig az összes hozzávalót, házi kenyérre (lásd: gojis-mogyorós avagy pisztáciás kenyér receptünket) kenve, snidlinggel diszítve, s egy csipetnyi paprikával meghintve hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
Egészség sorok:
Hagyma: könnyen emészthető, előnyös hatással van az immunrendszerre és a koleszterinszintre
Paprika: jó hatással van az immunrendszerre
Snidling: tisztító hatású
Kömény: jó az emésztőrendszerre, antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire