6 mai 2013
Kelet idéző saláta
Hozzávalók 4 személyre:
250gr koralpiros lencse
2 ev. kanál ecetes lében eltett gyömbér
1,5 ev. kanál fekete szezámmag
1,5 algalevél
Tengeri só, bors
Rizsecet
Szezámolaj
Főzzük a lencsét kb 10 percen keresztül enyhén sós vízben, majd hideg víz alatt hűtsük ki, aminek köszönhetően megtartja különleges színét.
Vágjuk a gyömbért apró szeletekre, majd tegyük a lecsöpögtett lencsékkel egy salátástálba. Adjuk hozzá a fekete szezámmagot, majd olló segítségével vágjuk fel az algahálót apró darabokra. Rizsecettel, szezámolajjal, borssal ízesítsük, ha kell, sózzuk. Hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
Egészség sorok:
Gyömbér: frissítő hatású, gyulladáscsökkentő
Lencse: gazdag proteinben, jó hatással van a koleszterinszintre
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire