10 muffinhoz 0% GLUTEN
50gr mogyoróliszt
50gr mandulaliszt
50gr kölesliszt
150gr amarántés (disznóparajos)-gyümölcsös müzli
100gr szárított gyümölcs keverék
1/2 tasak sütőpor
2 tojás
5 ev. kanál agávé szirup
5 ev. kanál juharszirup
1 nagy alma
2 k. kanál fahéj
2 k. kanál vanília
Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
Egy salátástálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, adjuk hozzá a mogyoró- és mandulalisztet, a müzlit és a szárított gyümölcsöket. Keverjük bele a két tojást, a kockákra vágott almát, a szirupokat, a fahéjat, a vaníliát. Amint homogén tésztát kapunk, egy kanál segítségével töltsük meg a muffin formáinkat 3/4-ig, és süssük őket 20 percig. Energikus reggeliként vagy uzsonnaként is megállja a helyét.
Egészség sorok:
Egészség sorok:
Mogyoró és mandula: antioxidánsok, jó hatással vannak a koleszterinszintre, a bőrre, a hajra, a körmökre, az idegrendszerre és az emésztésre, rostokban gazdag
Amaránt/disznóparéj: gazdag vasban, lizin aminosavban, proteinben
Alma: enyhén vízhajtó, húgysav csökkentő, koleszterinszintre előnyös hatású
Fahéj és vanília: emésztés elősegítő, serkentő hatású
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire