1 joghurt (juhtejből)
150gr Maïzena
100gr kukorica liszt
50gr gesztenyeliszt
1 t kanál szódabikarbóna
4 tojás
150gr agávé szirup
125gr margarin
125gr friss eper
1 csipetnyi vanília por
1 csipetnyi tengeri só
A feltéthez:
150gr Philadelphia sajt
125gr friss eper
1 ev kanál agávé szirup
1 ev kanál eperlekvár
1 marék szárított vörösáfonya
Előmelegítjük a sütőt 165C°-ra. Mixer segítségével alaposan keverjük össze a joghurtot, a liszteket, a maïzenát, az apró darabokra vágott margarint, a szódabikarbónát, a tojásokat, az agávé szirupot, a vaníliát és a sót, míg teljesen egynemű masszát nem kapunk. Szeleteljük fel az epreket apró darabokra, majd egy fakanál segítségével keverjük bele az alaptésztánkba. Töltsük meg a muffin formáinkat 3/4-ig, majd süssük 30-35 percen keresztül, amíg enyhén barnulni nem kezdenek. A formából kivéve süteményrácson hagyjuk őket kihűlni.
Készítsük el a feltétet: mixer segítségével alaposan keverjük össze a sajtot, az epret, az agávé szirupot és az eperlekvárt, majd egy kanál segítségével díszítsük a cupcake-ek tetejét. Végül hintsük meg apró darabokra vágott szárított áfonyával vagy félbevágott eperrel.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire