Hozzávalók 8-10 személyre
Szükségünk lesz egy 20-23 cm átmérőjű sütőformára
A tésztához:
8 tojás
4 evőkanál kókuszvirág cukor
8 evőkanál őrölt dió
1 tasak sütőpor
Egy csipetnyi vaníliapor
2 evőkanál dióolaj
3 evőkanál natúr, cukormentes kakaó
Hozzávalók a laktózmentes krémhez:
10dkg 70%-os fekete csokoládé
2 dl mandula tejszín
Az ananász zseléhez:
2/3 érett ananász
1 evőkanál agávé cukor
2 tojás
1-1,5 dl mandula tejszín
4 g agar-agar
A díszítéshez:
1/3 ananász kockákra vágva
vaníliapor
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Törjük a csokoládét kockákra, s olvasszuk fel a sütőben.
Egy tálban kevertessük ki a tojásokat a cukorral, majd kicsinyenként adjuk hozzá a sütőporral elkevert darált diót, a vaníliát, az olajat és végül a kakaót. A simára kevert tésztánkat öntsük a kókuszolajjal kikent, darált dióval megszórt sütőformánkba és süssük 45 percig.
Készítsük el a krémet:
Egy villa segítségével keverjük össze a langyos csokoládét a mandula krémmel, és tegyük a hűtőbe.
A zseléhez:
Tisztítsuk meg az ananászt, majd daraboljuk fel. Az 1/3-át tegyük félre a díszítésre. Egy keverőtálban vegyítsük össze a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az gyümölcs darabokat, s botmixerrel pépesítsük sima krémmé. Csak annyi mandula tejet adjuk hozzá, hogy 1/2 liter zselét kapjunk. Tegyük az egészet egy edénybe, adjuk hozzá az agar-agart, s lassú tűzön forraljuk fel. Közvetlenül utána húzzuk le, s hagyjuk hűlni (vigyázat az agar-agar már szobahőmérsékleten is megköt).
A kihűlt tortalapunkat vágjuk ketté egy hosszú élű késsel, kenjük meg a csokoládéval a két réteg között. Tegyük vissza rá a sütőforma gyűrűt, s öntsük rá a már langyosra hűlt zselét. Csöpögtessük le az ananász darabokat, majd díszítsük a tortánkat egy kis vaníliaporral megkoronázva. 3-4 órára tegyük a hűtőbe, majd találhatunk, ünnepelhetünk, ínyenckedhetünk! Egyszerű, friss és garantáltan nagyon fiiiinom;)
Egészség sorok:
Ananász: jó gyulladás csökkentő, segíti az emésztést, jó a megfázásra, vérnyomásra
Kakaó: antioxydáns, jó a szív- és érrendszerre
Dió: antioxidáns, jó a koleszterinre, az idegrendszerre, az energiára, a jó erőnlétre
Kókuszvirág cukor: alacsony glikémiás indexű természetes édesítőszer
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire