2 banán
3 tojás
3 evőkanál tápióka liszt
3 evőkanál kókuszvirág cukor
1 evőkanál dióolaj
1 csipetnyi vaníliapor
5 dkg 70%-os kakaó tartalmú csokoládé
1 dl mandulatejszín
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olvasszuk fel a sütőben a csokoládét, majd állítsuk a hőmérsékletet 200°C-ra. Amint langyosra hűlt a csoki, keverjük össze a mandulatejszínnel, s tegyük a hűtőbe!
Egy tálban nyomkodjuk szét a banánt egy villával, adjuk hozzá a tojást, a cukrot, a vaníliát, s kicsinyenként a lisztet, majd az olajat. Töltsük meg muffinformánkat 3/4-ig, majd tegyünk egy jó teáskanálnyi csokoládé krémet a közepébe. Süssük 5 percen keresztül 200°C-on, majd további 25 percen keresztül 180°C-on.
Egészség sorok:
Tápióka liszt: gluténmentes, könnyen emészthető,
Banán: stresszoldó, jó az emésztésre
Kókuszvirág cukor: alacsony glikémiás indexű természetes édesítőszer
Kakaó: antioxidáns, jó a szív- és érrendszerre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire