A pite tésztához:
25 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
60 ml olívaolaj
1 tojás
4 evőkanál víz
60 ml olívaolaj
1 tojás
4 evőkanál víz
3 csipetnyi fűszersó
A töltelékhez:
2 cukkini
4 tojás
10 szelet füstölt kacsamell
1 dl rizstej
2 evőkanál Maizena
Fűszersó
Őrölt bors
Fűszersó
Őrölt bors
Provence-i fűszerkeverék
Kezdjük a pite tésztájával.
Egy tálban dolgozzuk el az ujjainkkal a lisztet az olivaolajjal, amíg szemcsés állagot nem kapunk. Verjük fel a tojást egy evőkanál vízzel. Alakítsunk ki egy bemélyedést az olajas liszt közepén, öntsük bele a tojást, sózzuk, s kezdjük el dolgozni. Kicsinyenként adagoljuk hozzá a maradék vizet, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Tegyük fél órára a hűtőbe.
Ezalatt tisztítsuk meg a cukkiniket, s vágjuk fel őket vékony karikákra, a füstölt kacsamellet pedig apró darabokra.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Egy külön tálban verjük fel a tojásokat a sóval, a borssal, a fűszerekkel. Adjuk hozzá kicsinyenként a tejet s a Maizenát.
Sodorjuk ki a tésztánkat egy sütőpapíron, tegyük a piteformánkba, villával helyenként szúrkodjuk meg, helyezzük szirmok formájában az aljára a cukkini karikákat, majd öntsük bele a tojásos tölteléket. Szórjuk meg a füstölt kacsamell darabokkal, és süssük 45-50 percig. Hidegen és melegen is ajánljuk!
Egészség sorok:
Cukkini: enyhén hashajtó, jó a veseműködésre
Tojás: természetes proteinforrás, gazdag A és B vitaminban
Tojás: természetes proteinforrás, gazdag A és B vitaminban
Provence-i fűszerkeverék: élénkítő hatással bír
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire