2 tojás
3 rétes lap
2 evőkanál kókuszvirág cukor
3 marék cseresznye
3 evőkanál őrölt dió
1 kiskanál vaníliapor
Dióolaj
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Mossuk meg a cseresznyét, és magozzuk ki. Különválasztva a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgáját kevertessük ki a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát, az őrölt diót és a cseresznyéket, majd mixeljük át nagyjából. Pépes állagot kell kapnunk pár nagyobb darab avagy egészben maradt cseresznyével. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot.
Egy tepsire tegyünk sütőpapírt, olajazzuk, majd jöhet rá az első rétes lap. Olajazzuk, majd kenjük a felére a töltelékünk 1/3-át. Helyezzük rá a következő lapot, a az egészet ismételjük meg kétszer. Töltelékkel fejezzük be. Hajtsuk be a felső és alsó részét, hogy ne csurogjon ki a töltelék, s a megkent oldalával kezdve csavarjuk fel a rétest henger alakuvá. Olajazzuk a tetejét, és mehet kb 30-35 percig a sütőbe. Langyosan tálaljuk. Friss cseresznyével készítve igazán mennyei! De ha esetleg már nincs, készíthetjük akár cseresznye vagy meggy lekvárral a cukrot elhagyva!;)
Egészség sorok:
Cseresznye: jó az emésztésre, hashajtó, tisztító, jó az immunrendszerre, fertőzések
Dió: jó a koleszterinre, a vérkeringési és szívproblémákra, bélparaziták ellen
Kókuszvirág cukor: alacsony glikémiás indexű
Vanília: serkentő, jó az emésztésre
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire