Fűszersó
3 gerezd csírátlanított fokhagyma
1/2 csokor petrezselyemzöldje
1 citrom leve
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál lenolaj
Előszöris tisztítsuk meg az uborkát, vágjuk le a két végét, és pucoljuk csíkosra - azaz hagyjuk rajta a héja felét. Karikázzuk fel, sózzuk, s hagyjuk állni, hogy jól kiizzadja magából a nedvet, ami nehezebben emészthetővé teszi. Keverjük át közben párszor, majd a végén öntsük le róla. Aprózzuk fel a petrezselyemzöldjét, adjuk hozzá az uborkához, majd jöhet bele a citromlé, az olajak és a zúzott fokhagymagerezdek! Keverjük át alaposan, tálalás előtt pár órára tegyük a hűtőbe, hogy az uborka héja ropogós maradjon.
Egészség sorok:
Uborka: emésztés elősegítő, gyulladáscsökkentő, jó a belekre
Fokhagyma: tisztító, jó az emésztésre, antibakteriális, jó hatással van a magas koleszterinszintre
Petrezselyemzöldje: tisztító, hashajtó, élénkítő
Citrom: jó a vérkeringésre, az emésztésre, az immunrendszerre, az ízületekre
Lenolaj: gazdag omega 3 zsírsavban, jó a koncentrációra, a memóriára, a bőrre, a hajra, a körmökre, a stresszre, ekzémára, a látásra
Egészség sorok:
Uborka: emésztés elősegítő, gyulladáscsökkentő, jó a belekre
Fokhagyma: tisztító, jó az emésztésre, antibakteriális, jó hatással van a magas koleszterinszintre
Petrezselyemzöldje: tisztító, hashajtó, élénkítő
Citrom: jó a vérkeringésre, az emésztésre, az immunrendszerre, az ízületekre
Lenolaj: gazdag omega 3 zsírsavban, jó a koncentrációra, a memóriára, a bőrre, a hajra, a körmökre, a stresszre, ekzémára, a látásra
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire