20 dkg apró garnélarákok
10 dkg borsó
5 sáfránybibe
Fűszersó
Olívaolaj
Lassú tűzön, fedő alatt egy a kettőhöz arányban főzzük a rizst enyhén sós vízben, amíg fel nem szívja az összes nedvességet (kb fél óra).
Fejtsük ki a borsót, majd adjuk hozzá a már 20 perce főldögélő rizshez a sáfrány bibékkel együtt.
Amint teljesen felszívta a nedvességet, vegyük le a tűzről, keverjük át alaposan, hogy szépen sárgára színeződjön, és végül adjuk hozzá a rákokat. Melegen tálaljuk egy kis olívaolajjal megcsurgatva.
Egészség sorok:
Rizs: gluténmentes
Borsó: serkentő, jó a bélműködésre
Sáfrány: antidepresszáns, jó a fizikai és mentális kiegyensúlyozottságra, nyugtató, sejtregeneráló afrodiziákum, tisztítja a májat
Egészség sorok:
Rizs: gluténmentes
Borsó: serkentő, jó a bélműködésre
Sáfrány: antidepresszáns, jó a fizikai és mentális kiegyensúlyozottságra, nyugtató, sejtregeneráló afrodiziákum, tisztítja a májat
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire