16 janvier 2016

Quiche avagy szalonnás lepény


Hozzávalók 4/6 személyre:

1 adag "vajas" tészta tönkölylisztből 
http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2015/10/porehagyma-lepeny.html?m=1

6 egész tojás 
15 dkg szalonna 
1/2 kiskanál őrölt szerecsendió 
Kevés fűszersó 
Bors

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. 
Süssük elő a tésztánkat 10 percen keresztül. Ezalatt készítsük el a tölteléket! 
Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a fűszereket és a felkockázott szalonnát. Öntsük az egészet a tésztánk közepére, és süssük 30 percen keresztül! Hidegen vagy langyosan tálaljuk egy kis zöldségsalátával felturbózva;) 

A természetgyógyász hozzászól:
Hogy kiegyensúlyozott legyen az étkezésünk, egy ilyen "quiche" lepény mellé szolgáljunk fel egy kis ecettel megbolondított zöldsalátát! 


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire