5 février 2016

Omlós gyömbéres csokiszelet



20 dkg 75%-os kakaótartalmú csoki
10 dkg sós vaj (vagy sima vaj 3g sóval)
4 tojás 
5 dkg kókuszvirág cukor 
10 dkg rizsliszt 
8 dkg mandulaliszt 
5 dkg friss gyömbér 

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra.
Olvasszuk meg a csokoládét a vajjal a sütőben. 
Hámozzuk meg a gyömbért, és reszeljük le. Verjük fel a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a már langyos csokoládét. Vegyítsük össze a rizs- és a mandulalisztet, s kicsinyenként adagoljuk 
a tojásokhoz. Jöhet bele a gyömbér. 
Öntsük az egészet egy hőálló tálba, és süssük 40-45 percig. 
Hagyjuk kihűlni, és édes gyömbérrel felturbózva tálaljuk;) 

A természetgyógyász hozzászól:
Az édességet mindig egy kiegyensúlyozott étkezés (Elő+főétel) után együk, így nem ingadozik radikálisan a glikémiás indexünk.  



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire