18 juin 2015

Mángold lepény


1 adag lepénytészta 
1 csokor friss mángold
8 tojás 
1dl zabtejkrém (vagy rizs vagy mandula)
2 teáskanál őrölt szerecsendió
2 maréknyi dióbél 
Fűszersó 
Bors 
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Sodrófával adjunk a tésztánknak kör alakot! Béleljük ki vele a sütőtálat, s szúrjuk meg párszor egy villával. 
Hidegvíz alatt mossuk meg a mángoldot, csöpögtessük le, vágjuk le a szárai kemény részét, és vékonyan szeleteljük fel! 
Keverjüki ki habosra a tojásokat, adjuk hozzá a fűszereket és a zabkrémet. Forgassuk bele a mángoldot és egy marék diót. Keverjük át alaposan, majd öntsük az egészet a sütőtálba! Szórjuk meg a maradék dióval, és mehet a sütőbe 30-40 percre! 
Csurgassuk le egy kis dióolajjal, langyosan tálaljuk 

A természetgyógyász hozzászól:
Ez a lepény akár főételként is fogyasztható egy egyszerű ( olívaolaj, balzsamecet) zöldsalátás kötettel!  

Egészség sorok: 
Mángold: víz- és hashajtó 
Dió: gazdag omega 3-6 és 9 zsírsavban 
Szerencsendió: jó hatással van az emésztésre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire