4 juillet 2015

Gluténmentes piskóta


6 dkg rizsliszt 
6 dkg Maizena 
6 tojásfehérje 
5 tojássárgája 
4 evőkanál agávé cukor 
Vanília

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Verjük rugalmas habbá a tojásfehérjéket a cukor felével. A sárgáját kevertessük ki világosra a maradékkal, s adjuk hozzá a vaníliát. Vegyítsük össze a sárgáját a fehérjével, és átszitálva kicsinyenként adjuk hozzá a liszt és Maizena keveréket. Óvatosan keverjük simára egy fakanállal, és egy díszítő tölcsért (vagy vastagabb zacskót) megtöltve formáljunk egyenletes csíkokat a sütőpapírral borított tepsire. 10 perc alatt illatosra sül. 

A természetgyógyász hozzászól:
A közvetlenül étkezés után elfogyasztott cukor lassan szívódik fel a szervezetünkben, így nem okoz nagy kiugrást a vércukorszintben. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire