29 septembre 2015

Glutén- és laktózmentes Tiramisu


Hozzávalók 6 pohárhoz 

3 tojás 
8 dkg kókuszvirág cukor 
25 dkg Kókusztej+krémje
2 kávéskanál vaníliapor 
2 csésze kávé 
12 szaracén keksz 
http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2015/03/szaracen-keksz.html?m=1
Kakaópor 

Előző este tegyük a kókusztejet a hűtőbe, hogy jól különváljon a krém a tejtől.
Főzzünk le 2 csésze kávét, majd mélytányérba öntve hűtsük ki.
Keverjük ki habosra a tojássárgáját a cukorral, válasszuk szét a kókusztejet a krémjétől két külön tálba. Habverővel keverjük ki a kókuszkrémet a vaníliával, majd alaposan vegyítsük össze a tojással. 
A felnőtt változathoz mártsuk meg a szaracén kekszeket a kávéban, majd helyezzük a poharaink aljába egyet. Jöhet fölé a krém, majd újabb keksz, s krémmel tetőzzük!
A gyermek verzióhoz mártsuk meg a kekszeket a kókusztejben, majd tálaljuk, mint az előző verziót.
Legalább 4 órára helyezzük a tiramisukat a hűtőbe, vagy akár előző nap elkészíthetjük őket.
Tálaláskor szórjuk meg kakaóval vagy reszelt csokival (az édesszájúaknak is kedveskedve). 

A természetgyógyász hozzászól: 
Az étkezés végén elfogyasztott desszert kevesebb glikémiás kiingadozást eredményez. 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire