22 septembre 2015

Töltött sütőtök

     
                     


Hozzávalók 4 személyre:

2 kisebb sütőtök 
Basmati rizs
2,5 dl kókusztej 
1 evőkanál curry
Fűszersó 
Őrölt bors 
Kókuszzsír
1/2 pohár víz 

Egy öntött vasedény 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vágjuk le a tökök sapkáját, óvatosan vájjuk ki a magokat, hogy ne lyukasszuk át a falukat. Töltsük meg őket félig a nyers rizzsel. Keverjük össze a kókusztejet a fűszerekkel, s öntsük a rizsre. Helyezzük vissza a sapkákat, tegyük a töltött tököket egy vasedénybe, majd jöhet köréjük a fél pohár víz és egy kis kókuszzsír. Fedő alatt süssük kb 1,5 órán keresztül. Tökéletes köret húsok vagy akár halas ételek mellé, ajánlunk egy kis csípős paprikát is csempészni a fűszerekbe, hogy meg intenzívebb legyen az összízhatás. 

A természetgyógyász hozzászól:
Egy szelet hússal, vagy hallal kiegészítve teljes tápértékű ételt varázsolhatunk az asztalra. Ne feledjük, hogy étrendünk protein-cukor- és rost aránya nagymértékben befolyásolhatja szervezetünk helyes működését. Jó étvágyat! 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire