10 novembre 2015

Mandulás ropogós


Hozzávalók 30 ropogóshoz:


30 dkg tönkölyliszt 
2 tojás 
10 dkg barnacukor 
3 kiskanál vaníliapor 
1 kiskanálnyi keserű mandulakivonat
15 dkg mandula

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. 
Keverjük ki a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a vaníliát és a keserű mandulakivonatot. Kicsinyenként vegyítsük a lisztettel, a mandulával s végül kézzel gyúrjuk nem ragadós tésztává. Alakítsunk belőle 2 hengert, s lapítsuk meg őket egy picit. Sütőpapírral borított tepsin 30 percig süssük, és még langyosan szeleteljük fel kb 1cm-es darabokra, majd mehetnek vissza 10 percre 160°C-on, hogy ropogóssá váljanak. 

A természetgyógyász hozzászól:
Ha vigyázni szeretne az alakjára, esetleg szeretne természetesen súlyt veszteni, egy szénhidrát mentes főétel néha-néha kiegészítődhet egy ilyesfajta desszerttel. Fontos, hogy a cukrot a fő étkezésen belül vigyük be, ne pedig 2 étkezés között, ami glikémiás index emelkedéshez vezet. 


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire