22 octobre 2015

Szilvás gombóc

                         

Hozzávalók 6-8 személyre 

4 közepes burgonya
1 tojás 
2 csipetnyi só
1 csipetnyi kókuszvirág cukor
6-8 púpozott evőkanál tönkölyliszt 

8 érett szilva 
8 teáskanál kókuszvirág cukor 
1 evőkanál fahéj 
Vaníliapor 

2 marék pörkölt-őrölt dió 

Pároljuk meg egészben a burgonyákat. Késheggyel ellenőrizzük, hogy rendesen átfőttek-e. Húzzuk le a héjukat, és villával törjük-pépesítsük. Hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a tojást, a sót, a cukrot és kicsinyenként a lisztet. Alakítsunk belőle gombócot, a tésztánk puha legyen, de ne ragadós! Adjunk hozzá lisztet, ha ugy ítéljük... Forraljunk fel 1,5 liter szűrt vizet egy magas falú, nem túl nagy átmérőjű edényben. 
Sodorjunk ki a tésztánkat egy kilisztezett deszkán, majd vágjuk fel 6-8 részre. Mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat. Keverjük össze őket a cukorral és a fűszerekkel. Tegyünk a tesztácskáink közepére belőle, s óvatosan zárjuk be a gombócot. Kb 10 percig főzzük őket a forrásban levő vízben, vagy amíg fel nem jönnek a felszínre. Csepegtessük le, majd hempergessük meg őket a dióban. Langyosan tálaljuk! Ideális desszert egy könnyű vacsora után, vagy akár uzsonnának is megteszi! 

A természetgyógyász hozzászól:
Ez a desszert tökéletesen illik egy kiegyensúlyozott étkezés végére! A gyümölcs főtt, így elveszti savasságát! 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire