4 mars 2015

Brokkoli tócsni kölessel



Hozzávalók 4 személyre:

1 brokkoli
2 maréknyi kölesmag
3 tojás
3 evőkanál Maïzena 
3-4 gerezd fokhagyma
Fűszersó 
Őrölt bors

Enyhén sós vízben főzzük meg a kölesmagokat. Mossuk meg a brokkolit, majd egy késsel vágjuk le a sötétzöld részét a szár nélkül. ( a maradékból készíthetünk levest, pürét )
Fokhagymanyomóval préseljük a fokhagymagerezdeket, keverjük össze a nyers brokkolival. Verjük fel enyhén a tojásokat a sóval, majd öntsük a zöldségekre. Borsozzuk, adjuk hozzá kicsinyenként a Maizenát és a lecsöpögtetett főtt kölest, majd fakanállal keverjük át alaposan. Hagyjuk állni hűvös helyen kb 1/2 órát. 
Melegítsünk szőlőmagolajat egy serpenyőben, és evőkanalanként adagolva süssük aranybarnára a tócsniainkat. Kiszedve itassuk le róluk a felesleges olajat. Csíra és reszelt répa ágyon tálalva előételként is felszolgálhatjuk, vagy kitűnő szerepet tölt be köretként is könnyű hús-hal étkekhez. Jó étvágyat!

Egészség sorok: 

Köles: élettani hatásai kivételesek, magas a rosttartalmú, könnyen emészthető, tisztító - salaktalanító hatású, elősegíti a normál bélműködést, segíti a teltségérzet kialakulását, így fogyókúrázóknak is gyakran javasolják

Répa: rostban rendkívül gazdag, tisztítja a bélrendszert, erősíti a lépet és a hasnyálmirigyet, javítja a máj működését, serkenti a hulladékanyagok kiürülését, vízhajtó hatással rendelkezik, továbbá oldja a lerakódásokat a szervezetben, például a különféle köveket



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire