11 mars 2015

Laktózmentes rizskók


2 bögre rizs
6 bögre rizstej 
6 tojás
6 evőkanál kókuszvirág cukor 
Vaníliapor 
1 csipetnyi só 
2 marék szeletelt mandula 
2 evőkanál mandulaliszt 
Egy kis kókuszolaj 

Öntet:
4 passiógyümölcs
1 szelet/karika banán 

Mossuk át a rizst hideg víz alatt, majd főzzük meg a rizstejben, amíg fel nem szívja azt. Hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Válaszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől, az utóbbit verjük fel kemény habbá egy csipetnyi sóval. Kevertessük ki habosra a sárgáját a cukorral, adjuk hozzá óvatosan a habot, illetve kicsinyenként a màr langyos tejberizst. Olajazzunk ki egy tortaformát, szórjuk meg mandulaliszttel, s öntsük bele a rizses masszánkat. Szórjuk meg a mandulaszeletekkel, illetve egy kis vaníliával, és süssük kb 35-40 percen keresztül. Passiógyümölcsből készíthetünk egy kis öntetet, 4-nek szűrjük le a levét, s keverjük el alaposan egy karika banánnal. Gazdag, ízletes, energia- és protein bomba desszert laktóz- és glutén nélkül. 

Egészség sorok:

Mandula: antioxidáns, jó a csontok és a bőr egészségére 
Kókuszvirág cukor: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/02/edes-elet-avagy-milyen-cukrot.html
Vanília: energetizáló, serkentő 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire