25 mars 2015

Kókuszos panna cotta - laktózmentes

     
   

Hozzávalók 4 személyre :

4 dl kókusztej(szín)
1 dl rizstej
2 evőkanál agávé cukor 
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál Maïzena 
2 g agar-agar

A kókusz morzsához:
8 dkg kókuszliszt 
4 dkg szilárd kókuszolaj reszelve
1 tojás
1 csipetnyi só 
1 teáskanál kókuszvirág cukor 
4 kocka 70%-os kakaótartalmú fekete csokoládé 

Kezdjük a panna cottával: 
egy edényben keverjük össze az agávé cukrot a kókuszreszelékkel, az agar-agarral és a Maizenával, majd folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejeket. Forraljuk fel, majd hagyjuk kicsit hűlni. Langyosan öntsük fel a panna cotta formáinkat, használhatunk akár teáscsészéket is. Hűtőbe téve hagyjuk megkötni.

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Átszitálva keverjük össze a lisztet a reszelt kókuszolajjal, sózzuk. Ujjaink között dolgozzuk szét a tésztát. A közepében alakítsunk ki egy bemélyedést, adjuk hozzá a tojást és a cukrot. Gyúrjuk össze alaposan, formáljunk belőle gombócot. Kókuszolajjal kenjünk ki egy sütőlapot, terítsük szét rajta a tésztánkat-morzsálva azt, s szórjuk meg az apróra törött csokoládéval. 15-20 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni, majd kezdhetünk tálalni. Egy kis morzsát tegyünk a tányérra, majd óvatosan fordítsuk ki fölé a panna cottát. Vaníliaporral illetve ehető virágokkal díszítve azonnal fogyasztható.
Egészség sorok:

Kókusz: enyhén hashajtó, jó a szív- és érrendszerre, koleszterincsökkentő hatással bír 
Kókuszvirág cukor: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/02/edes-elet-avagy-milyen-cukrot.html

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire