20 décembre 2015

Karácsonyi gesztenyés fatörzs


Hozzávalók 12 személyre: 

9 tojás 
6 evőkanál kókuszvirág cukor 
4 evőkanál rizsliszt 
4 evőkanál gesztenyeliszt
1 tasak sütőpor 
2 evőkanál dióolaj 
30 dkg gesztenyekrém
20 egész főtt gesztenye 
1 kávéskanál vaníliapor 
1,5 dl mandulakrém 
30 dkg 70%-is csokoládé 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olvasszuk meg a csokoládét (kb 10 perc).
Válasszuk szét 3 tojás fehérjét a sárgájától, majd a fehérjéket tegyük egy lábasba. 
Kevertessük habossá a 6 egész tojást, a 3 tojássárgáját a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá kicsinyenként a liszteket és a sütőport! Keverjük bele a már langyos csokoládé 1/3-át! 
Sütőpapírral fedjük a tepsinket, terítsük el rajta a tésztánkat és süssük kb 12 percig! Vigyázat, ne szárítsuk ki, mert akkor törni fog. 
Nedvesítsünk be egy törölgetőrongyot, terítsük a dolgozóasztalra, majd húzzuk rá a sütőből kivett tésztát a papírral együtt. Azonnal csavarjuk fel őket együtt a hosszában. Hagyjuk hűlni.

Ezalatt készítsük el a gesztenyehabot:

Verjük fel a 3 tojásfehérjét vízgőz felett. Húzzuk le a tűzről, majd keverjük hozzá a gesztenyekrémet, és kb 14 apró kockákra vágott gesztenyét. Öntsük át egy tányérba, a hagyjuk kihűlni. 
 A krémhez keverjük össze a csokoládét a mandulatejszínnel, s tegyük a hűtőbe. 

Óvatosan tekerjük ki a tésztánkat, vegyük le róla a papírt, terítsük el az 3/4-én a habot, csavarjuk fel óvatosan, majd vágjuk le a két végét, hogy egyenletes fatörzset (mi most kettő kicsit készítettünk) kapjuk. Fedjük a már tartós krémmé kötött csokoládéval, villával tegyük élethűbbé a fatörzset, díszítsük pár szem egész gesztenyével! Mehet a hűtőbe, és várhatjuk a vendégeket! Tökéletes karácsonyi ínyencség és telítettség nélküli desszert élvezet!!! Békés, Boldog, egészséges ételekben gazdag ünnepeket kívánunk Mindenkinek🎄

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire