6 septembre 2014

Áfonya torta




10 dkg tápióka liszt 

10 dkg rizsliszt
8 dkg szobahőmérsékletű vaj
egy kis víz
1 evőkanál kókuszvirág cukor

5 dkg mandulaliszt
1 evőkanál kókuszvirág cukor
20 dkg friss áfonya

Gyúrjuk össze a vajat a lisztekkel s a cukorral. Kicsinyenként adjunk hozzá egy kevéske vizet, hogy a tésztánk össze álljon, s gombóccá tudjuk gyúrni. Tegyük a hűtőbe 1 órára. 
Melegítsük elő a sütőt 180C°-ra. 
Lisztezett felületen sodorjuk ki a tésztánkat, majd tegyük az előre kikent formánkba. Villával szurkáljuk meg, majd süssük elő 10 percen keresztül. Kivéve szórjuk meg a mandulaliszttel és a cukorral, fedjük az áfonyával, s tegyük vissza még 25-30 percre a sütőbe. 

Egészség sorok:

Áfonya: tartalmaz növényi inzulint, javítja a látást, javasolható diabetes-, felső légúti megbetegedések-, epe-húgykő-problémáknál, reuma, ekcéma, vérnyomásproblémák esetén

Mandula: gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi sókban, fogyasztása rengeteg betegség, sőt a rák kialakulása ellen is véd

1 commentaire: