14 novembre 2014

Csülkös/medvehagymás omlett



8 tojás 
1 csülök 
1 szál rozmaring
1 kiskanál szárított medvehagyma 
Fűszersó 
Bors
1 evőkanál olívaolaj 
1 evőkanál szőlőmagolaj 

Üssük le egy mélyebb tálba a tojásokat, s villával verjük fel őket. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott csülköt, a rozmaring leveleket, a medvehagymát, az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Erős tűzön hevítsük fel a serpenyőt, majd kenjük át egy olajjal átitatott szalvétával. Öntsük bele az omlettet, s lassú tűzön süssük fedő alatt. Melegen tálaljuk, amint átsült! 

Egészség sorok:

Rozmaring: antioxidáns, baktérium ellenes, serkentő
Medvehagyma: gyulladáscsökkentő, jó az emésztésre és a légzőszervekre 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire