6 novembre 2014

Sütőtök krémleves gesztenye tócsnikkal


1kg sütőtök 
2 liter víz
1 póréhagyma 
1 gerezd fokhagyma 
Fűszersó 
Őrölt bors
1 evőkanál őrölt curry fűszer 
Tökmagolaj
1 marék tökmag 

Hozzávalók a tócsnikhoz:
2 bögre rizstej
1 bögre gesztenyeliszt
2 tojás
1 csipetnyi só
Szőlőmagolaj a sütéshez 

Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk le a kemény részüket, hámozzuk meg a sütőtököt, s vágjuk fel a póréhagymával együtt. Tegyük edénybe őket, fedjük a vízzel, majd jöhet bele a gerezd fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, s főzzük kb 20 percig, amíg meg nem puhulnak. Ez idő alatt készítsük el a tócsnikat! Mixerrel keverjük ki a tejet a tojásokkal, sózzuk, s kicsinyenként adagoljuk hozzá az átszitált gesztenyelisztet. Hevítsünk fel kb 0,5cm olajat egy serpenyőben, s evőkanállal adagolva formáljunk tócsnikat. Süssük ropogósra mindkét oldalukat. 
Amint megfőttek a zöldségek, szűrjük le a levüket, s ebbe keverjük bele a curryt. Botmixerrel pépesítsük a zöldségeket, majd kicsinyenként adagoljuk hozzá a fűszeres levet. Ízesítsük ízlésük szerint egy kis tökmagolajjal, tálaláskor szórjuk meg tökmaggal, s szolgáljuk fel a gesztenye tócsnikkal. Ideális hideg őszi estékre. 

Egészség sorok:

Sütőtök: jó a bőrre, magas koleszterinszintre, antioxidáns 
Póréhagyma: hashajtó, jó az emésztésre 
Fokhagyma: méregtelenítő hatással bír, jó a koleszterinre, menstruációs fájdalmakra 
Curry: gyulladáscsökkentő, antioxidáns, 
Gesztenye: jó a vérkeringésre 



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire