11 juillet 2015

Charlotte torta glutén- és laktózmentesen


Kb 60 hosszúkás házi piskóta (http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2015/07/glutenmentes-piskota.html)
1 tortaforma

A csokoládéhabhoz:
8 tojás 
23 dkg 74%-os kakaótartalmú csokoládé 
1/2 dl rizskrém
2 evőkanál nádcukor

A barackzseléhez:

10 érett barack 
4 passió gyümölcs 
4 evőkanál nádcukor 
4g agar-agar
Cukormentes kakaó a díszítéshez 

Olvasszuk meg a csokoládét. Válasszuk szét a tojássárgáját a fehérjétől. 
Keverjük bele a rizstejet, a tojássárgáját és a cukor felét az olvasztott csokiba. Keverjük simára!
Verjük fel rugalmas habbá a fehérjét a maradék cukorral. Keverjük 3 részben a csokoládéhoz, az első adagnál nem számít, ha a habot megtörjük, viszont a maradékkal óvatosan bánjunk. 
Tegyük a hűtőbe 1 órára. 
Ezalatt készítsük el a zselét:
Mossuk meg a barackokat, magozzuk ki őket, s botmixerrel dolgozzuk simára a passió gyümölcs magokkal és a levével. Paszírozzuk át, s a már sima gyümölcspürébe keverjük bele a cukrot és az agar-agart. Forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni. 

Következzen a torta összeállítása: 
Béleljük ki a tortaformánk alját és körbe a szélét piskótával. Öntsük a közepébe a csokoládéhab felét. Jöhet egy adag piskóta, majd óvatosan a barackzselé. Újabb piskóta réteg és a maradék csokoládéhab. A tetejét díszíthetjük a maradék piskóta darabokkal, kakaóval! Legalább 3 órát hagyjuk állni a hűtőben, mielőtt felszeletelnénk! 

Ideális nyári torta és ráadásul sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a kor"társai"! A barackzselé üdítő hatást kelt, s mivel megfőztük, a gyümölcs savassága sem fogja megzavarni az emésztést! 




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire