18 février 2015

Édesburgonya főzelék



Hozzávalók 4 személyre:

2 közepes nagyságú édesburgonya 
2 fej hagyma
1 ujjnyi friss gyömbér 
4 rúd ázsiai citromfű (rúd formájú)
1/2 csokor koriander 
2 liter szűrt víz
2,5 dl mandulatejszín 
Fűszersó 
Őrölt bors 
4 keményre főtt tojás

Mossuk meg a koriandert, vágjuk fel 4 felé a gyömbért, szabadítsuk meg a citromfű rudakat az első rétegüktől és a kemény végeiktől, majd lassú tűzön főzzünk össze mindet 2 liter vízben. Hámozzuk meg az édesburgonyát és a hagymát, daraboljuk fel. Vegyük ki a koriandert a vízből, s adjuk hozzá a zöldségeket. Sózzuk, s főzzük puhára a burgonyát kb 20 perc alatt. Mielőtt összemixelnénk, vegyük ki a citromfű rudakat és a gyömbért. Adagoljunk hozzá egy kis mandulatejszínt, hogy még krémesebb legyen. Forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről. Borsozzuk, és keményre főtt tojással tálaljuk. Ha szeretnénk egy kis kreativitást vinni egy egyszerű levesbe, íme a titok, hogyan készítsünk szív alakú tojásokat különösebb segédeszköz és kézügyesség nélkül: 
Jó étvágyat!

Egészség sorok:

Édesburgonya: antioxidáns, energiaforrás, jó az immun- és idegrendszerre, a bőrre
Citromfű: jó az emésztési panaszokra 
Hagyma: jó a koleszterinre, emésztésre, immunerősítő 
Gyömbér: étvágygerjesztő, gyulladáscsökkentő, serkentő 
Koriander: jó az emésztésre 




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire