7 février 2015

Kókuszos csoda süti


Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

6 evőkanál kókuszliszt
7 dkg kókuszolaj (megszilárdult)
1 teáskanál kókuszvirág cukor
2 tojás
1 csipetnyi só

2 evőkanál házi csokis kenő ( csokoládé+mandulatejszín+mogyoróvaj keveréke tökéletesen helyettesítheti az üzletben vásárolt adalékanyaggal teli kenőket ;)

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Tegyük a lisztet egy nagyobb tálba, reszeljük bele a megszilárdult kókuszolajat és a sót. Morzsoljuk szét a hozzávalókat az ujjaink között. Alakítsunk ki egy bemélyedést a közepén, s adjuk hozzá a tojásokat és a cukrot. Gyúrjuk össze alaposan, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Azonnal dolgozhatunk vele. Kókuszolajjal kenjünk ki egy sütőformát, majd ujjainkkal nyújtsuk meg a tésztát, hogy mindenhova jusson. Villával szúrjuk meg párszor, és süssük 10 percen keresztül. Kivéve még forrón kenjük meg óvatosan a csokis kenővel. 

A "feltéthez":

4 tojás
4 evőkanál kókuszvirág cukor
8dkg sós vaj (vagy sima vaj 1 lapos kiskanálnyi tengeri sóval)
10 evőkanál kókuszreszelék
vaníliapor 

Kezdjük a sós karamellával. Olvasszuk fel a vajat lassú tűzön, majd adjuk hozzá a cukrot, s karamelizáljuk pár percen keresztül. Keverjük habosra a tojásokat, majd lassan adagoljuk hozzá a kókuszreszeléket. Végül jöhet bele a már langyos sós karamell. Alaposan keverjük össze, majd öntsük az egészet a csokis ropogós tésztánkra. Szórjuk meg ízlés szerint vaníliaporral, majd süssük 30-35 percen keresztül. A végeredmény: ínyenc karamellás, kókuszos téli süti. 

Egészség sorok:

Kókusz: enyhén hashajtó, jó a szív- és érrendszerre, a koleszterinre  
Kókuszliszt: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/03/cannelles-lisztjei.html
Kókuszvirág cukor: http://cannelleskitchen.blogspot.fr/2014/02/edes-elet-avagy-milyen-cukrot.html




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire