11 février 2015

Svájci lepény


1 leveles tészta
3 Póréhagyma
15dkg szárított hús
10dkg szalonna
1,5 dl rizstejszín
1 tojás sárgája
1 kiskanál őrölt szerecsendió
Fűszersó
Bors
Olívaolaj 


Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Hámozzuk-tisztítsuk meg a póréhagymákat, s karikázzuk fel őket. Egy edényben pirítsuk meg a szalonnát, adjuk hozzá a póréhagymát, öntsük fel egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, s fedő alatt hagyjuk sülni 10-15 percen keresztül. Félidőben adjuk hozzá az apró darabokra vágott szárított húst. 
Béleljük ki a sütőformánkat a leveles tésztával, szúrjuk meg párszor egy villával  és tegyük be sülni. Egy másik tálban keverjük össze a tejszínt a tojássárgájával és a szerecsendióval. Vegyük le a tűzről az edényünket, majd keverjük bele a krémet. A sütőből is vegyük ki az elősütött leveles tészta alapunkat, s öntsük rá az összevegyített hozzávalókat. Süssük további 30 percen keresztül. Melegen ajánljuk;)

Egészség sorok:

Póréhagyma:
Szárított hús:
Szerencsendió: 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire