14 mai 2015

Spárgás csirkemell


Hozzávalók 4 személyre 

4 db csirkemell
1 nagy fej hagyma
1 csokor spárga
2 evőkanál kurkuma 
2 evőkanál curry 
Fűszersó 

Hámozzuk meg a hagymát, karikázzuk fel. Egy vasedényben közepes lángon egy kis olajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a megtisztított és darabokra vágott spárgát. Amíg összeérnek az ízek az edényben, daraboljuk fel a csirkemelleket. Vegyítsük össze az összes hozzávalót beleértve a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, s nagyon lassú tűzön fedél alatt főzzük kb 20 percen keresztül! Pár csepp olívaolajjal tálaljuk! 

A természetgyógyász szavai: 
Ehhez az ételhez szolgáljunk fel 2-3 burgonyát, hogy az proteinben és szénhidrátban is kiegyensúlyozott legyen. Mindez elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez! 

Egészség sorok: 

Hagyma: antibakteriális, gyulladáscsökkentő
Spárga: rostokban gazdag, vízhajtó, 
Kurkuma: antioxidáns, serkentő 
Curry: antioxidáns, gyulladáscsökkentő

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire