21 mai 2015

Ubisali variáció


1 kígyó uborka
1/2 csokor petrezselyem 
1 evőkanál lenmag 
1 evőkanál szezámmag 
1 evőkanál tökmag 
2 gerezd fokhagyma 
1/2 citrom leve 
2 evőkanál olívaolaj 
1/2 evőkanál ecet 
1 evőkanál napraforgóolaj 
Fűszersó 

Mossuk meg az uborkát, s karikázzuk fel. Vegyítsük össze a magokkal és a megtisztított, apró darabokra vágott petrezselyemzöldjével. Adjuk hozzá a paszírozott fokhagymagerezdet, s ízesítsük. 

A természetgyógyász hozzászól: 
Ez a saláta ideális előétele lehet egy meleg, kiegyensúlyozottan felépített (rost-protein-szénhidrát) ebédnek-vacsorának! 

Egészség sorok: 

Uborka: vízhajtó, gyulladáscsökkentő, emésztés elősegítő 
Tökmag: libidó serkentő:)
Lenmag: immunrendszer serkentő
Szezámmag: fontos kalcium forrás 
Fokhagyma: vértisztító, gyulladáscsökkentő 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire